Wonen in Zuid-Afrika: woonruimte huren of kopen

Indien u kiest voor een emigratie naar Zuid-Afrika, dan zult u hier op zoek moeten naar nieuwe woonruimte. Wellicht kiest u ervoor om te gaan huren in Zuid-Afrika. Wellicht wilt u, eenmaal aangekomen in Zuid-Afrika, liever een eigen huis kopen. Hoe het ook zij en of u nu op zoek bent naar een vakantiehuis of naar een permanente stek, het vinden van het juiste huis is in elk geval van groot belang om uw emigratie te laten slagen.

Helaas kan het vinden van het juiste onroerend goed echter moeilijk en tijdrovend zijn. De beste huizen in Kaapstad worden normaal gesproken zeer snel verkocht of verhuurd en verschijnen daardoor niet in advertenties. Het juridische proces bevoorrecht bovendien vaak de verkopers en onderhandelen over de prijs in een onbekend gebied kan gepaard gaan met risico’s.

Hulp nodig bij het zoeken naar geschikte woonruimte in Zuid-Afrika?

Zoals u uit het bovenstaande op kunt maken valt het zoeken naar woonruimte “in den vreemde” lang niet altijd mee. Via ons zusterbedrijf SA Homebuyers, kan Intergate Immigration u echter van dienst zijn bij het kopen of huren van een woning in Zuid-Afrika. Via SA Homebuyers kunnen wij u helpen met de volgende zaken:

  • Uitgebreide zoektocht – Onze medewerkers nemen de tijd om uw wensen (en budget) te leren kennen. We realiseren ons dat 4 slaapkamers ook echt 4 en geen 3 slaapkamers betekent en dat budgetten niet overschreden kunnen worden. Zodra we uw wensen kennen zullen we alle straten afzoeken naar het juiste pand voor u. We maken een voorselectie en vergezellen u bij alle bezichtigingen. Zo verspilt u geen tijd met het bezoeken van bij voorbaat ongeschikte objecten.
  • Juridische ondersteuning – Alle contracten worden van tevoren gecheckt door onze advocaten en samengesteld in samenwerking met onze vastgoedexperts. We wijzen u op de valkuilen, de soms verwarrende terminologie en de speciale voorwaarden.
  • Prijs – We willen allemaal de beste en eerlijkste prijs betalen. Met onze jarenlange ervaring en onderzoeksmethoden kunnen we de marktwaarde van een object bepalen. Dit verbetert uw onderhandelingspositie ten opzichte van de verkopers.
  • Onafhankelijkheid – We werken alleen in opdracht van u, de koper. Wij zijn de tegenhanger van de verkoopmakelaar en zorgen er voor dat u het juiste huis, in de juiste wijk voor de juiste prijs krijgt.
  • Locatie & vraag – De juiste wijk, de juiste straat in de wijk, het juiste deel van de straat, geluidsoverlast, openbaar vervoer, scholen, parken… Dit zijn slechts een paar dingen die de vraag en prijs beïnvloeden. Daarnaast beïnvloedt het ook de mogelijkheid om uw pand weer te verkopen mocht dit na een tijd nodig zijn. Grondige kennis van alle wijken waar u overweegt te wonen is van groot belang om een goede keuze te kunnen maken. Onze aankoopmakelaars helpen u met hun inzichten en ervaring, zodat u met vertrouwen een keuze kunt maken.
  • Financiering – Als u als koper hulp bij de financiering van uw huis nodig heeft, dan kunnen we u assisteren met het verkrijgen van de beste rentepercentages en het onderhandelen met de verschillende financieringsintellingen (banken).

SA Homebuyers in het kort

SA HomeBuyers is een zogenaamde Buyer’s Agent. Dit houdt in dat de medewerkers van SA Homebuyers puur en alleen met de koper meekijken en voor de belangen van deze koper opkomen. Gezien de traditionele Zuid-Afrikaanse makelaar alleen de belangen van de verkoper behartigt, is het vaak verstandig een bureau als SA Homebuyers in de arm te nemen. SA HomeBuyers herstelt de onbalans van een industrie die voornamelijk op de verkoper gericht is. Zij bieden de ontbrekende schakel door voor de belangen van de koper op te komen, zodat de klant altijd zeker kan zijn van een onpartijdig en persoonlijk advies.

In 99% van de gevallen is de service van SA Homebuyers volledig gratis. Daarnaast helpen de medewerkers van SA homebuyers u met het onderhandelen over de prijs van een huis waardoor u uiteindelijk minder hoeft te betalen.