Visum Zuid-Afrika

Zodra er plannen zijn voor emigratie naar Zuid-Afrika, is het belangrijk om te weten welk type visum nodig is en welke mogelijkheden er überhaupt zijn op het gebied van visa en vergunningen. Er zijn veel verschillende soorten visa ofwel vergunningen te onderscheiden. Het hangt geheel van uw persoonlijke situatie af welke visum u voor uw verblijf in Zuid-Afrika nodig heeft. Om u een idee te geven van de mogelijkheden die er zijn, volgt hieronder een kort overzicht.

Visitors permit (toeristenvisum)

Zolang Nederlanders aan kunnen tonen dat zij Zuid-Afrika binnen 90 dagen plannen te verlaten, krijgen zij bij aankomst in Zuid-Afrika automatisch een visitors permit ofwel een toeristenvisum in hun paspoort gestempeld. Deze visitors permit is 90 dagen geldig en kan op aanvraag nog eenmaal met nog eens 90 dagen verlengd worden. Een visitors permit staat de houder niet toe te werken in Zuid-Afrika. Wilt u meer weten over de visitors permit?

Study Permit

Een study permit is het type visum dat men nodig heeft indien men in Zuid-Afrika naar school wenst te gaan of wanneer men hier hoger of universitair onderwijs wenst te volgen. Verscheidene documenten zijn nodig om een dergelijk visum aan te kunnen vragen. Het meest belangrijk is echter de documentatie van de school of universiteit, waarin de aanvrager van de vergunning erkend wordt als (toekomstige) leerling van de school of universiteit.

Het volgen van zogenaamde “thuisleermethodes” geeft mensen niet het recht in Zuid-Afrika een study permit/ visum aan te vragen. Tevens moet men een voltijdse studie volgen om voor de permit in aanmerking te komen. Een houder van een study permit mag 20 uur in de week werken. In de officiële schoolvakanties is fulltime werk toegestaan. Wilt u meer weten over de visitor’s permit? Neem vrijblijvend contact op met één van de Client Managers van Intergate Immigration.