Ervaringsverhalen van klanten

Emigratie naar Zuid-Afrika is natuurlijk een hele stap. Voor u er definitief voor kiest om deze stap te zetten, reist u meestal eerst nog eens af naar de uiteindelijke vestigingsplek. Verder verzamelt u informatie, maar u probeert vaak ook zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen met mensen die u voor zijn gegaan. Met het oog hierop vindt u hieronder enkele ervaringsverhalen van klanten van ons. Zij vertellen u wat hen in Zuid-Afrika bracht, hoe zij de emigratie en onze dienstverlening hebben ervaren en hoe het hen nu vergaat:

Het verhaal van Natasja Schellaars

Nadat ik een aantal keer voor mijn studie in Zuid-Afrika was geweest, werd ik niet alleen verliefd op het land, maar ook op een van haar inwoners…

Om voor onbepaalde tijd naar Zuid-Afrika te kunnen gaan is een toeristenvisum niet afdoende. Terwijl ik in Nederland druk bezig was vele, vele regelingen te treffen voor mijn emigratie, heb ik de hulp ingeschakeld van Intergate Immigration. Daar werd me verteld dat ik het beste een aanvraag voor een visum kon indienen terwijl ik in Zuid-Afrika was. Ik heb toen snel mijn vliegticket geboekt en de eerste week na mijn aankomst een afspraak gemaakt bij Intergate.

Het is erg prettig om de ingewikkelde bureaucratie over te laten aan de ervaren medewerkers van Intergate. Zelf hoefde ik alleen voor de gevraagde documenten te zorgen, zoals een gezondheidsverklaring, verklaringen van vrienden die zeggen dat mijn vriend en ik inderdaad een relatie hebben enz. Als ik alles zelf zou hebben gedaan, zouden de eerste maanden hier vol onzekerheid, stress en frustratie zijn geweest. Nu hoefde ik me geen zorgen te maken, hoewel ik natuurlijk toch wel een beetje opgelucht was toen ik al na twee maanden mijn drie-jarige (!) visum kon komen ophalen.

Dankzij de inzet van Intergate heb ik deze stap relatief makkelijk kunnen zetten. Het bevalt me erg goed hier en volgende maand gaan we trouwen. Als mijn visum verloopt, zal ik dus zeker weer contact opnemen met Intergate: ik wil hier voorlopig nog wel blijven!


Natasja Schellaars

Het verhaal van Martha Klaucke

Mijn ouders hebben elkaar bij de Zuid-Afrikaanse vereniging leren kennen en later werkte mijn vader bij de Holland-Afrika Lijn. De schepen die daar voeren gingen naar Zuid-Afrika vol met emigranten. Ik ben opgegroeid met verhalen, foto’s en informatie over Zuid-Afrika. Heb ook altijd gezegd, als kind, "als ik groot ben ga ik daar wonen".

Sjoerd heb ik leren kennen in 1999 en in 2004 zijn we voor het eerst naar Zuid-Afrika gegaan voor vakantie. Het voelde voor mij als thuiskomen, heel bijzonder. Tot 2009 zijn we elk jaar wel een paar keer naar Zuid-Afrika gegaan.

In 2009 konden we toen ons bedrijf aan TNT verkopen en lag de wereld voor ons open. Hoe moet je dan een emigratie aanpakken? Ja, zelfs met alle informatie van het internet is het helemaal niet duidelijk. Eigenlijk is er teveel informatie, je ziet door de bomen het bos niet meer. Al gauw kwamen we Intergate tegen. Natuurlijk kan je geld besparen door alles zelf te doen. Als je dingen vergeet, niet -op tijd- weet of doet, dan gaat het echter nog meer tijd en geld kosten!

Na een prettig telefoongesprek in het Nederlands, hebben wij dan ook besloten om te kiezen voor Intergate en in augustus 2009 hebben we toen hier een huis gekocht.

Alles ging toen, met Claire als vast aanspreekpunt (in het Engels, maar dat moet je toch gaan gebruiken in ZA) in een hoog tempo van start. Uiteindelijk zijn we met Intergate op 8 oktober begonnen en hebben we 11 november samen met onze 3 honden het vliegtuig naar onze droombestemming genomen. We hadden toen alle (nou achteraf bijna alle) papieren die je uit Nederland nodig hebt in de koffer en daarna heeft Claire ons geholpen (en gepushed) om de eerste Temporary Permit, zonder noemenswaardige problemen te krijgen. Ook de aanvraag voor de Permanent Permit is op tijd geaccepteerd en het wachten is nu op Home Affairs.

Sindsdien leven we als God in ZA. Wie kan er 365 met zijn honden op het strand wandelen?

Het bevalt ons hier prima, de mensen, zwart en wit, zijn bijzonder vriendelijk. Vrienden maken gaat hier makkelijk, zeker als je een braai organiseert. Echt dingen missen uit Nederland doen we niet, nou ja, misschien de haring en de Hema rookworst, maar die nemen onze vrienden uit Nederland dan weer mee als ze bij ons op vakantie komen.

Voor ons geldt, terug naar Nederland? Nee, dank u. Hier kun je veel rianter leven van je geld dan in Nederland. Zelf alle papieren en deadlines regelen? Nee dank u. Bedankt Intergate, Claire, Marcia, emigreren is al genoeg stress, met jullie ging het snel en zonder problemen.


Martha Klaucke

Het verhaal van Ramona Klippel

In augustus 2008 ben ik 3 maanden in Zuid-Afrika geweest om een werkproject te bezoeken en om rond te reizen. En zoals bij zovelen die mij voorgingen werd ik verliefd op het land én op een man.

Na 1,5 jaar reizen tussen Nederland en Zuid-Afrika heb ik in April 2010 de grote stap gewaagd: ik ben geëmigreerd naar Kaapstad. Natuurlijk is dit niet van de ene op de andere dag gegaan. Vanuit Nederland heb ik een baan gezocht (en gevonden) en veel informatie ingewonnen over de procedures rondom immigratie. Omdat het hele immigratieproces nogal ingewikkeld is, heb ik ervoor gekozen om dit niet zelf te regelen. Ik heb contact gehad met verschillende immigratieconsultants. De meeste willen geen informatie geven totdat je klant bent. Ze adviseren je als toerist naar Zuid-Afrika te komen en dan een afspraak te maken (en soms zelfs per uur te betalen!).

Via internet ben ik in contact gekomen met Marcia van Intergate Immigration. Zij heeft me ontzettend goed kunnen helpen bij het inwinnen van eerste informatie. Omdat zij als Nederlandse naar Zuid-Afrika is geëmigreerd, weet ze precies wat je nodig hebt en waar je op moet letten. Daarnaast is het prettig dat je in je eigen taal met iemand kunt praten. Dit is dan ook de reden waarom ik heb gekozen voor Intergate.

In mijn week van aankomst heb ik afgesproken op kantoor bij Intergate. Mijn aanvraag is nog dezelfde week ingediend bij Home Affairs. Inmiddels werk ik en geniet ik samen met mijn vriend van het Zuid-Afrikaanse leven.


Ramona Klippel

Intergate Immigration’s Google beoordelingen

Patrick Duk
Patrick Duk
2024-03-02
Wij hebben een goede ervaring met Intergate Immigration. Vincent en zijn collega Kim hebben ons erg goed geholpen in het hele proces om een visum aan te vragen. Als we dit zelf hadden moeten doen dan hadden we door de bomen het bos niet meer gezien. Het is erg veel werk maar door de templates en structuur die Intergate biedt blijft het proces overzichtelijk en haalbaar. Zonder de hulp van Intergate weet ik niet of we het proces van aanvraag succesvol hadden afgerond. Ik kan iedereen die een visum voor Zuid Afrika gaat aanvragen Intergate Immigration aanraden. Echt een topteam en de communicatie is goed verzorgd.
Sandra Guyer
Sandra Guyer
2024-02-29
Hervorragende Abwicklung. Professionelle Ansprechpartner, meine Fragen wurden sehr schnell beantwortet, sogar auf Deutsch und bei Bedarf telefonisch. Das zusammenstellen des Dossiers für das permanent Visum erfolgte unter sehr guter Anleitung und äusserst schnell. Intergate würde ich sofort und immer weiterempfehlen.
Steven M
Steven M
2024-02-16
I can only say great things about this team. They assisted us all the way with our Australian visas and were always responsive.
Ζωή Κυνηγοπούλου
Ζωή Κυνηγοπούλου
2024-02-13
People at Intergate Emigration are professionals. They always replied to my questions quickly, and they explained all the steps of the process. Using their service remotely was easy too; I was able to communicate with them through online calls and emails. I felt supported in every step of the process. Many thanks.
Ariane
Ariane
2024-02-08
Intergate heeft me prima geholpen met de aanvraag van permits in SA. Het was me zonder hun hulp nooit gelukt!
Fouziah Kajee
Fouziah Kajee
2024-01-16
Maike and her team are the best!!! They have assisted us every step of the way (and if you are emigrating there are many many steps), have offered us advice and guidance through an overwhelming amount of paperwork and continue to keep us up to date as we progress. I am so grateful to have them on our team as we make this journey across continents. I cannot recommend them enough.
Uwe H
Uwe H
2023-11-17
Umfassende Unterstützung in diesem nicht immer klaren Prozess. Sehr hilfreich.
Watershed Environmental
Watershed Environmental
2023-11-07
Working with Intergate has made the entire Visa application process flawless and straight forward. They were very attentive to my questions and very knowledgeable in all aspects of the multiple visa options. Highly recommended.
Jan Brouwers
Jan Brouwers
2023-11-06
I can highly recommend Intergate. I used their services for both a critical skills visa, and for a permanent residency. For both applications, their process was clear and well documented. Every document submitted to them was reviewed, and corrections were suggested if needed. Even during covid, we were able to keep momentum going, and when the critical skills list was updated, they informed me what needed to be done. As a result, no surprises on date of submission! Special thanks to Flonique who helped me through both applications.